MEDOH training in hulpverlening logo

Nieuws

Nieuws van Medoh in regio Gent.

Contact
Naast het aanbieden van een ruim aanbod opleidingen en daaraan gerelateerde producten en services, doen we ook graag ons best om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws, zowel over ons bedrijf als onze opleidingen en diensten in het algemeen. Op deze pagina zullen we regelmatig berichten plaatsen over recente ontwikkelingen, nieuwe partners en ander interessant nieuws.

Vanaf heden ook vrouwelijke reanimatiepoppen binnen Medoh

Hartslag icoon
Wie zich aanmeldt voor een reanimatiecursus, krijgt steevast een mannelijke romp voor zich om de techniek op te oefenen. Tot nu, want sinds een kleine maand krijgen de cursisten van de Medoh ook de opdracht om een pop met borsten te redden van een denkbeeldige hartstilstand. Een belangrijke ontwikkeling voor de overlevingskansen van vrouwen, waarvoor wij veel lof krijgen.
  • Lees verder

    “Annies waren de eerste reanimatiepoppen”, vertelt de Ediers Siegfried, een verpleegkundige gespecialiseerd in spoedopname en de oprichter van zijn eigen bedrijf ‘Medoh’. “Maar ze werden al snel vervangen, omdat de pop veel te zwaar was.” Een lichtere, mannelijke romp kwam er voor in de plaats – tot op de dag van vandaag de standaard.


    Maar niet in de klassen van Medoh, die zijn cursisten sinds enkele weken ook op torso’s mét borsten laat oefenen. Toen de verpleegkundige de mogelijkheid ontdekte om eindelijk losse borsten te bestellen die de mannelijke romp omtoveren tot een vrouwelijke proefpersoon, sloeg ze meteen toe. “De cijfers tonen aan dat vrouwen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis veel minder vaak worden gereanimeerd dan mannen. Daar moet verandering in komen.”


Eigen privé medical team       ( MUG)

Icoon hartslag
Wenst u graag een speciaal team bestaande uit een spoedverpleegkundige en een urgentiearts? Dat kan. We werken uitsluitend met eigen spoedartsen en verpleegkundigen kritieke diensten, uitgerust met het nodige medische materiaal. Door dit team in te zetten is uw evenement, concert, beurs of sportmanifestatie in veilige handen. 

Opleidingen met subsidies !

Icoon hartslag
Wist u dat u bij Medoh VOF uw medewerkers bijna kosteloos hun nascholing code95 kan laten volgen? Wij combineren de strafste opleidingen met de meeste subsidies.

Indien een medewerker de volledige 35u nascholing in een tijdspanne van 12 maand tijd volgt, kan u maximaal subsidies genieten!
Zo is het mogelijk om een subsidie in de opleidingskost te combineren met een tussenkomst in het loon van de cursist.
 
U zal een totale tussenkomst ontvangen van de Vlaamse Overheid voor het lessenpakket (35u) ter waarde van € 809,4. Daar bovenop kan u genieten van de subsidies van de KMO-portefeuille.
Meef info via info@medoh.be

NIEUWE WACHTDIENST TOEZICHT WELZIJN OP HET WERK VANAF 1/10/2020

Icoon hartslag
Op 1 oktober 2020 wordt een actieve wachtdienst binnen de Afdeling van het Regionaal Toezicht van de Algemene Directie Toezicht op het Welzijn op het Werk operationeel. De bedoeling van deze wachtdienst is de onmiddellijke telefonische aangifte mogelijk te maken aan de met het toezicht belaste ambtenaar van zeer ernstige arbeidsongevallen, die zich voordoen buiten de kantooruren op werkdagen, zaterdagen, zon- en feestdagen, brugdagen en gedurende de periode van collectieve sluiting tussen Kerstmis en Nieuwjaar.



Opleiding van 8u :
EHBO nascholing + Brandopleiding & Evacuatie = attest EHBO + attest brand

Icoon hartslag
In het kader van de verplichte jaarlijkse EHBO nascholingen kunnen wij in 2024 de EHBO samen met de brandopleiding & evacuatie van 1 dag organiseren met attest van EHBO + brandopleiding.

Levensreddend handelen bij kinderen open opleiding te De Pinte.

Icoon hartslag
Deze opleiding duurt 3 uren en behandelt volgende onderwerpen:
  • Lees verder

    • Evalueren van de vitale toestand van baby's en kinderen
    • Reanimatie bij baby's tot 1 jaar
    • Reanimatie van kinderen vanaf 1 jaar tot 12 jaar
    • Koortsstuipen
    • Verstikking
    • Wondverzorging
    • Brandwonden
    • Vergiftiging

    Opleiding is voorzien in het hart van De Pinte  in een aangenaam kader met hapje en drankje.


    Medoh werkt conform de afspraken met Kind & Gezin.

Coaching en individuele begeleiding in de Provence

Hartslag icoon
Verblijf in een rustige omgeving, met gezonde voeding, aandacht en tijd voor jezelf en een totaalpakket voor een duurzame oplossing en grondige verbetering van de kwaliteit van je leven, GEZONDHEID, werkomstandigheden en relaties.
Meer weten over onze opleidingen? Neem gerust contact met ons op!
Medoh contacteren
Share by: